Cultuureducatie Halderberge
Cultuur maakt je wereld groter

Kunstmenu

KUNSTMENU HALDERBERGE 

Een Kunstmenu met lokale, regionale en landelijke aanbieders voor alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Halderberge. Het doel is om de leerlingen kennis te laten maken met een breed aanbod van kunst- en erfgoedactiviteiten. Het bundelen van activiteiten via een menustructuur, zorgt voor een goede basis voor cultuureducatie op school en sluit aan bij de kerndoelen van het leergebied Kunstzinnige Oriëntatie. Vanuit de vraag ‘Wat krijgt een leerling als basis voor cultuureducatie mee tijdens zijn/haar schoolcarrière?’ stellen we elk schooljaar een programma samen. Via dit Kunstmenu komen kinderen tijdens de basisschoolperiode structureel in aanraking met zoveel mogelijk verschillende vormen van cultuurbeoefening. Door de kunstervaringen worden de fantasie en het beeldend vermogen van de kinderen gestimuleerd en wordt hun blik op de wereld verruimd. 

Het Kunstmenu Halderberge bestaat uit één menu met twee onderdelen: Meemaakkunst (Podiumkunsten) en Maakkunst (beeldende kunst, media, literatuur, erfgoed). Binnen elk onderdeel wordt een divers aanbod samengesteld. 

Kunst meemaken leert kinderen met andere ogen te kijken naar de wereld om hen heen; het versterkt de verbeeldingskracht. Bij kunst meemaken bezoeken kinderen een voorstelling of tentoonstelling en ontwikkelen zich als publiek. 

Kunst maken leert kinderen met andere ogen naar zichzelf te kijken en geeft de mogelijkheid uitdrukking te geven aan zichzelf. Kinderen gaan actief aan de slag en ontwikkelen zich als deelnemer en/of maker.

Programma

Via deze pagina kun je het meemaakaanbod en maakaanbod bekijken voor schooljaar 2022 – 2023.  
Kunstmenu 2022- 2023

  • De oriëntatie en keuzeperiode voor de meemaakkunst voor groepen met niveau groep 1-2 en 5-6 is van 
    8 t/m 25 maart 2022. Het programma kun je inzien via de vooraf gestuurde link. 
  • Je kunt alle informatie over de te kiezen activiteiten in 2022 - 2023 lezen door op de afbeelding of titel van het betreffende aanbod te klikken!
  • Je kunt je keuze doorgeven via het per mail ontvangen keuzeformulier en niet zelf reserveren via de KCE-gids. 
  • De Markplaats Cultuureducatie Halderberge reserveert deze voorstellingen en de bijbehorende voorbereidende activiteit voor de betreffende groepen. Tussen 19 september en 1 oktober vind je deze reserveringen terug in je bestellingenoverzicht.
  • Tussen 5 en 17 september 2022 pas je de schoolgegevens aan voor schooljaar 2022 - 2023 en kun je je oriënteren op het maakkunstaanbod. 
  • De reserveerperiode voor de maakkunstactiviteiten voor groepen met niveau groep 3-4 en 7-8 is van 
    19 t/m 30 september 2022. Alle instructies hiervoor ontvang je na 5 september 2022.